Kinkkupiirakka |
Leivoin tänään kinkkupiirakkaa suolastukseksi synttäreille. Kuinka ollekaan voi loppui kesken leipomusten, joten piti improvisoida. Jääkaapista löytyi eilistä perunamuusia, joten siitäpä sitten taikinan tekoon:
2 dl kylmää perunamuusia
1,5 - 2 dl tummia Jytte-jauhoja
0,5 dl ruokaöljyä
Muusi ja jauhot sekoitetaan sekaisin. Taikinasta tulee hieman murumaista. Lisätään öljy ja taikina muokataan kiinteäksi taikinaksi. Taikina painellaan pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (valmiin piirakan saa varmemmin irti vuoasta). Pohja pistellään haarukalla.
Pohjan päälle ripotellaan paprikakuutioita, savukinkkukuutioita ja juustoraastetta. Juustoraasteiden maussa on eroa eli vaihtelemalla juustolaatua piirakasta saa hieman erimakuisen. Täytteen päälle "lirutellaan" seos:
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
ripaus pippurirouhetta ja suolaa
Piirakka paistetaan +200'C kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti