lauantai 3. toukokuuta 2014

Vaaleat piparit


Tein eilen piparkakkutaikinan jääkaappiin tekeytymään. Tänään sitten leivoin taikinan piparkakuiksi. Piparkakut menevät pihakirppistapahtumaan myyntiin.

Olen saanut tämän ohjeen tuttavaltani Anjalta, ja piparit kantavatkin nimeä "Anjan piparkakut". Muutin ohjeen gluteenittomaksi, vaihdoin vaaleaan siirappiin ja eri mausteisiin:

200 g pehmeää voita
2,25 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl vaaleaa siirappia
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl pomeranssinkuorta
1,5 dl perunajauhoja
4,5 dl vaaleaa Jytte-jauhoa

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan keskenään, lisätään kananmuna yksitellen vatkaten vaahtoon. Lisätään siirappi ja vatkataan. Jauhot ja mausteet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon, sekoitetaan hyvin. Taikina laitetaan mielellään yön yli jääkaappiin.


Taikinasta otetaan pala, joka muovataan kiinteäksi palaseksi. Palanen kaulitaan jauhotetulla alustalla noin 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi, josta otetaan piparkakkumuotilla piparkakkuja. Piparkakut laitetaan leivinpaperin päälle uunipellille ja paistetaan +200'C 6 - 7 minuuttia.

Vaalea piparkakku sopii hyvin kaikkiin juhliin - ei ole jouluinen :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, etsin reseptiä pikeerillä koristeltaviin glutenittomiin pikkuleipiin. Olisivatkohan nämä riittävä kovia ja kestäviä?

Aino Uppa kirjoitti...

Nämä keksit eivät hajoa ihan pienestä. Olen koristellut kaupasta löytyvällä sokerikuorrutteella ja ihan hyvin on onnistunut.

Anonyymi kirjoitti...

Sitten uskallan kokeilla :) Kiitos siitä että olet koonnut monipuolisesti ohjeita blogiisi!