lauantai 3. toukokuuta 2014

Suklaakakku - Sydämen surujen kakku


Löysin tammialesta kakkumuotin, jolla suunnittelin tekeväni pieniä gluteenittomia kahvikakkuja. Nyt on hyvä tilaisuus testata kakkumuottia, kun leivon pihakirppistapahtumaan myytäviä gluteenittomia tuotteita!

Tämä kakkuohje on äidiltäni. Kakku on helppo tehdä ja ns. varmasti onnistuva - ei vaadi leipurin taitoja :)

250 g maitorahkaa
0,5 dl maitoa
3 kananmunaa
150 g sulaa voita tai margariinia
5 dl vaaleita Jytte-jauhoja
4 dl sokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

Maitorahka, maito ja kananmunat sekoitetaan esim. vispilällä. Seokseen lisätään sula voi/margariini. Jauhot ja mausteet sekoitetaan keskenään sekaisin ja lisätään rahkaseokseen. Sekoittamiseen käy vispilä tai puuhaarukka. Taikinaa ei siis tarvitse sekoittaa sähkövatkaimella :)

Kakkutaikina mahtuu isoon kahvikakkuvuokaan tai siitä voi tehdä pienempiä kakkuja, miksei vaikkapa muffinsseja. Teflonvuoalle riittää pelkkä voilla voitelu, alumiinivuoat on hyvä myös jauhottaa esim. gluteenittomalla jauhoseoksella.Iso kakku paistuu +175'C noin 1 tunti, pienet kakut 20 - 25 minuuttia, muffinssit ehkäpä 10-15 minuuttia. Paistoin myös ison kakun, jota paistoin ensin puoli tuntia, jonka jälkeen laitoin leivinpaperin kakkuvuoan päälle. Jatkoin paistamista vielä, kunnes kakku oli kypsä. Kokeilen kakun kypsyyden puisella cocktail- tai grillivarrastikulla. Kun tikkuun ei tartu mitään - tai tarttuu vain kypsää kakkumurua, kakku on valmis.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Jos korvaan Jyttejauhot muilla gluteenittomilla jauhoilla, pysyykö määrä samana?