tiistai 5. elokuuta 2008

Ämmän Leivän tattarinen gluteeniton

Kävin perjantaina Prismassa ja löysin sieltä tuoretta Ämmän leivän gluteenitonta reikäleipää. Sinänsä se ei ollut tuoretta, sillä leivän viimeinen myyntipäivä oli ko. päivänä =). Mutta pakastamatonta kylläkin. No sitten reippaasti kotiin maistamaan uutta löydöstä!

Tein ensitöikseni parista leivän palasta lämpimät voikkarit - soveltui hyvin lämpimäksi leiväksi. Leipä taisi olla tattarista, jos oikein muista, ja siksipä rakenteeltaan kuivahkoa, muruisen irtonaista, ruisleipämäistä - kuin viinikuvaus... Kuivahkosta olemuksestaan huolimatta leipä oli aikas maukasta ja ihan hyvä leipä myös tavallisena voileipänä. Hintakin oli ok, sillä leipä maksoi tuoreena alle 4€!

Testasin samalla leivän säilyvyyttä ja pidin leipää jääkaapissa vielä muutaman päivän parasta ennen päiväyksen jälkeen. Leikkasin siitä viipaleen silloin ja toisen tällöin. Maanantaina se ei ollut enää syömäkelpoista. Ämmän Leivän mukaan gluteenittomat leivät leivotaan tiistaisin, joten leipä säilyi siis lähes viikon - hurraa! Olisipa mukavaa käydä Ämmän Leivän myymälässä paikan päällä katsomassa muita tuotteita...

Ei kommentteja: