perjantai 29. elokuuta 2008

Hämmästyneenä

Kävin tässä Prismassa ja katselin jauhohyllyjä. Etsin riisijauhoja, mutta ne olivat loppu. Etsin jotain tilalle ja tutkailin jauhopusseja, joiden alla luki punaisessa etiketissä GLUTEENITON. Mutta kuinka ollakaan erään pussin tekstissä sanotaan, että jauhot valmistetaan tuotantolaitoksessa, jossa käsitellään mm. gluteenia.

No eipä tässä mitään, ajattelin. Ehkäpä Prisma oli laittanut jauhot vahingossa väärään hyllyyn? Päätin tarkistaa asian Keliakialiiton uusimmasta tuoteluettelosta ennen kuin alan ihmettelemään asiaa Prisman asiakaspalveluun. No luettolossakin tämä samainen jauho on luontaisesti gluteenittomien jauhojen listalla. Nyt olen ihmeissään!!

Miten tuote, joka valmistetaan sellaisissa tiloissa, joissa käsitellään gluteenia, voi olla keliaakikolle sopiva??? Eihän Fazerin isot suklaalevytkään sovi keliaakikolle, koska samalla alueella valmistetaan keksiä sisältävää suklaata. Mitä eroa näillä tuotteilla on sen suhteen, että voin saada gluteenia käyttäessäni niitä??? Mitähän logiikkaa tässä noudatetaan???

Laitoin Keliakialiitolle kyselyn asiasta. Odotan mielenkiinnolla vastausta.

Ei kommentteja: