lauantai 22. maaliskuuta 2014

Gluteeniton burrito


Lauantai-illan iloksi päätimme tehdä burritoja. Perheelle löytyy tortilla -levyt kaupasta, joista saa burritot taiteltua. Minullekin löytyisi, muttei kelpaa :) Maistamissani pienissä tortilla -levyistä on outo sivumaku,  joka puskee liian voimakkaasti läpi, vaikka laittaisin millaisen täytteen. Hyvän tortilla -levyn puuttuessa olen tehnyt burritoja Moilasen arinarieskasta ja joskus paistanut itsekin. Olen laittanut blogiini vuonna 2011 erilaisen taikinan ohjeen, mutta tänään tein tällaisen:

1,25 dl kylmää vettä
0,5 - 1 tl suolaa
vajaa 3 dl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
ruokaöljyä

Mittasin kylmän veden ja suolan kulhoon. Lisäsin jauhoista ensin puolet hyvin vatkaten, ja sitten loput jauhot vaivaten. Jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa lisäsin öljyä, ja loput jauhot. Vaivasin taikinasta kimmoisan taikinan.


Nostin taikinan pöydälle ja pyöritin pitkulaksi. Jaoin sen kuuteen osaan, joista tein palloja. Jauhotin pöytää hienolla riisijauholla, pyöräytin pallon jauhossa ja kaulitsin sen piirakkapulikalla ympyräksi. Paistoin taikinalevyt kuivalla paistinpannulla ruskeapilkullisiksi.


Täytteeksi laitoin SantaMarian Burrito-mausteella maustettua jauhelihaa, kuumennettuja Kidney-papuja, salaattia, keitettyä riisiä, guagamolea ja salsaa.

Old El Pason sivuilta löytyi hyvä kuva burriton täytteen sijoittamiseen ja taitteluun:


Laitoin ylimääräisten tortilla -levyjen väliin leivinpaperisuikaleet, pakkasin pinoksi, kietaisin alumiinifolioon ja laitoin pakastimeen. Pakastin levyjä muutaman päivän ja otin sulamaan. Levyt olivat lämmittämisen jälkeen ihan yhtä hyviä kuin tuoreetkin, eli kestävät pakastamisen!
2 kommenttia:

Daniela kirjoitti...

Suurkiitos tästä reseptistä! Olen yrittänyt opetella gluteenittoman leipomisen saloja ja tästä vaikuttaisi olevan helppo jatkaa juuri alkanutta opinreittiä :)

Aino Uppa kirjoitti...

Onnea opinreitille :) Minulta saa kysyä ohjeita ja reseptejä :)