sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Axun Pizza & Kebab ja Hesburger

Olen sopeutunut gluteenittomaan ruokavalioon yllättävän hyvin. Välillä tulee mielitekoja, varkinkin kun muut syövät esim. herkullista pizzaa tai tuoretta patonkia... Mutta en ole sortunut "tavallisiin" tuotteisiin =). Olo onkin kohentunut huomattavasti näiden reilun kahden viikon aikana. Enää ei ole huonon olon aaltoja eikä närästystä muistuttavaa poltetta vatsassa.

Kävin tässä taas "ulkoruokinnassa" pariinkin otteeseen. Testasin kajaanilaiset Axun Pizza & Kebabin ja Hesburgerin. Kävin ensin Axun Pizzassa ja kyselin työntekijöiltä eri valmisteiden raaka-aineista. Miehet selvittivät mielellään, mitä ruoat sisältää, vaikkeivat ymmärtäneetkään, mitä gluteeniton tarkoittaa =). Mutta sain selvitettyä, että kebab on gluteenitonta tukkukebabia - maultaan ihan hyvää. Sen hetkinen salaattikastike oli itsetehtyä ja gluteenitonta. Pizzoja ei tietenkään voi syödä pizzapohjan vuoksi. (Pitäisi olla oma pizzauuni gluteenittomalle pizzalle, ettei pohjaan tartu vehnäjäuhoja - tavallinen pizzauunihan on jauhoissa...) Keliaakikko voi siis tilata Axusta esim. kebab-salaatin pahimpaan grilliruoan tuskaan! Annos on suuri - sanoisin, että kahdelle, tai yhdelle todella nälkäiselle - ja maku on hyvä! Vielä kun selvitän, mitä sinappia kebab-kastikkeeseen käytetään, niin ehkäpä pääsen syömään sitäkin =).

Hesburger tuotti myös iloisen (alku-) yllätyksen, sillä sieltä löytyy gluteeniton hampurilaisateria! Tosin itse ateria ei ollut samaa tasoa kuin "tavalliset" ateriat. Ranskalaisia ei uskaltanut ottaa, sillä Hesen ranskalaiset paistetaan samassa rasvassa kuin leivitetyt tuotteet ja ranskalaisissa voi olla vehnäjäämiä =(. Gluteeniton sämpylä oli myös aika mielenkiintoinen... Kajaanin Hesessä sämpylä lämmitetään mikrossa, joten sämpylän rakenne tulee entistä sitkeämmäksi - muistuttaa lähinnä kumia. Kun sämpylää yritti haukata, täytteet turskahti sämpylän välistä ja itse sämpylä ei lohjennut. Hampurilaisen maku oli kokonaisuudessaa kuitenkin ok. Minun kohdallani gluteeniton ateria koostui juomasta, "kumihampurilaisesta" ja minisalaatista.

Eli jos nyt pikaruokaa haluaisin, niin kyllä menisin ennemmin Axuun kuin Heseen =).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa kokeilla myös Mäkkäriä, siellä on mahdollista saada muukin kuin "gluteeniton ateria" gluteenittomana, esim. McFeast on hyvä. Myös kausiherkkuja voi kysyä onko mahdollista valmistaa gluteenittomana. Sämpylät tosin valitettavasti samoja sitkeitä... Itse en ole noin gluteeniherkkä, eli ranskikset olen tilannut, joskus ovat kysyneet haluanko rasvan keittimessä vaihdettavan. Ja voihan aina kysyä vaihtaisivatko ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kajaanin mäkki meni konkkaan 2000 luvun alussa jos joku tänne eksyy ihmettelemään... ��