sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Sämpylöitä

Minulla on omien suosikkituotteiden etsiminen meneillään. Gluteenittomien tuotteiden määrä on sen verran suurin, että kaikkien maistamiseen menee aikaa. Ostan pussillisen tai laatikollisen jotain leipomotuotetta ja syön sen loppuun, ja seuraavalla kerralla ostan jotain aivan toisenlaista.

Olen testaillut Moilasen leipomon gluteenittomia tuotteita. Ostin tässä suklaahippu-pikkuleipiä laatikollisen. Pikkuleivät ovat pursoitettuja ja todella herkullisen näköisiä. Myös maku on hyvä - ehkä hieman makeutusaineen makuisia, "teollisen" makuisia. Keksit muistuttavat rakenteeltaan ihan tavallisia pikkuleipiä - tärkkelys ei jää hampaisiin. Yksi suosikkituotteista!

Maistelin kahdenlaisia Moilasen leipomon sämpylöitä, aamiaissämpylää ja auringonkukansiemensämpylää. Kummallakin sämpylällä on sama "ongelma": sitkeä kuori. En tiedä, johtuuko se jostain ainesosasta, jota käytetään sämpylätaikinoissa vai johtuuko se gluteenittomien jauhojen ominaisuuksista. Aamiaissämpylä on vaalea, maissin keltainen ja ihan hyvän makuinen. Sämpylä on rakenteeltaan kuohkea - täynnä pieniä ilmakuplia =) - ehkä hieman kumimainen kuitenkin. Auringonkukansiemensämpylä on tummempi ja sen päällä on auringonkukan siemeniä. Rakenteellisesti sämpylä on samanlainen kuin aamiaissämpylä - samat "ongelmat". Olen ajatellut leipoa itse sämpylöitä, jos valmissämpylät on kumimaisia. Pitänee vielä kokeilla eri valmistajien tekemiä sämpylöitä...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Provenan gluteenittomat sämpylät ovat ylivoimaisesti parhaita. :)

Aino Uppa kirjoitti...

Hmmm.. Täytyypä etsiä ja maistaa - kiitos vinkistä =)! Tämän hetkisellä leipäkokemuksella sanoisin että itseleivotut leivät ovat parhaita. Teen leipää leipäkoneella ja jahka pääsen kesälaitumille, kehittelen jokin vuokaleivän tapaisen kyhäelmän sokerijuurikaskuidusta ja perunamuusijauheesta...

Anonyymi kirjoitti...

Aioin ehdottaa itsekin noita Provenan kaura-porkkanasämpylöitä! Löytyy pakastealtaasta S-ketjun kaupoista. K-ketjun kaupoissa hinta on paljon kalliimpi!