lauantai 30. lokakuuta 2010

Gluteenitonta vuokaleipää

Leivoin vuokaleipää. Olen tehnyt lähes samanlaisen taikinan 17. elokuuta 2008 - piti oikein tarkastaa blogista, mutta tämänkertainen taikina on yksinkertaisempi.

7,5 l lämmintä vettä
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
0,5 dl pellavarouhetta
0,5 dl auringonkukan siemeniä
10 cm pätkä kesäkurpitsaa raastettuna
6 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta (Sunnuntai)
6 dl tattarijauhoja (Viljatuote)
2,5 pss kuivahiivaa
1 dl öljyä

Vesi ja psyllium sekoitetaan keskenään, suola, siirappi, pellavarouhe, siemenet ja kesäkurpitsaraaste lisätään seokseen. Pellavarouheen ja siemenet voi jättää pois taikinasta, jos ei tykkää. Jauhot ja kuivahiiva sekoitetaan keskenään ja lisätään pienissä erissä seokseen koko ajan vatkaten. Jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa lisätään öljy. Taikina mahtuu kahteen leipävuokaan. Siitä voi myös muotoilla pari leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle. Paistoin vuokaleipiä + 180'C 45-55 min.

Kylläpä tuli hyvää leipää voin ja maidon kanssa nautittuna =).

Ei kommentteja: