keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Gluteeniton burrito

Meidän lapset rakastaa burritoja, joten niitä saa tehdä silloin tällöin. Prismasta löytyy gluteenittomia tortilloja, mutta olen käyttänyt Moilasen Flat Bread-rieskoja tehdessäni itselleni burriton - löytyy lähikaupan pakastekaapista.

Tortilla-"lettuja" voisi tehdä itsekin maissijauhosta (perunajauhoa muistuttava jauhon rakenne, esim. Risenta):

4,75 dl maissijauhoja
3 dl kuumaa vettä

Ainekset sekoitetaan keskenään ja vaivataan taikinaksi. Taikina kääräistään tiukasti kelmuun ja annetaan levätä 30 min. Taikinasta tehdään golf-pallon kokoisia palloja, jotka kaulitaan ohuiksi letuiksi. Letut paistetaan kuumalla paistinpannulla ½ minuuttia puoleltaan.

Täytteeksi:
400 g jauhelihaa + 1 pss Fajitas-maustetta (Santa Maria)
1 prk Kidney-papuja (suola- tai chililiemessä)

Valutan ja huuhdon pavut ja laitan lämpiämään valmiin jauhelihan kanssa samalle pannulle - toiseen reunaan lihan ja toiseen pavut.

3 dl keitettyä riisiä (Basmati tai Jasmin)
tuoresalaattia (salaattia, tomaattia ja tuorekurkkua)
guagamolea ja salsaa - löytyy TexMex-hyllystä
(kermaviiliä)

Lämpimän tortilla-letun/rieskan päälle ladotaan täytettä oman maun mukaan. Letun alareuna taitetaan täytteen päälle ja sivut päälle. Rieskaa täyttäessäni täytettä tulee aina niin paljon, etten voi tehdä "virallista" taittelua, vaan käännän vain sivut täytteen päälle =). Ja sittenpä burrito onkin valmis syötäväksi! Syömisen helpottamiseksi burriton voi kääräistä alumiinifolioon, jolloin syöminen on paljon siistinpää =)

1 kommentti:

BLuemama kirjoitti...

Kiitos ohjeeta! Mie kääräisen burritot jne vastaavat aina kahvinsuodatinpussiin. ekin on kovin kätevää :)