tiistai 24. maaliskuuta 2009

Uunipuuroa!

Olen miettinyt, mikä on sellainen ruoka, jota olen kaivannut keliaakikkona ollessani. Ja nyt se on löytynyt - uuniohrapuuro! Positiivista on ollut se, että "kaivattavaa ruokaa" on pitänyt oikein miettimällä miettiä =). Koen, etten ole menettänyt mitään ruoan suhteen, vaikka olenkin nykyään keliaakikko. Lähes kaikkea voi tehdä gluteenittomana - ja mitä ei voi, sitä ei tarvita =).

Uuniohrapuurollekin löytyy "korvike". Löysin kaupasta Puuppolan Aitokauraa kokonaisina kauraryyneinä ja paketin kyljessä ohje puurolle:

1,5 dl Aitokauraryynejä
7 dl täysmaitoa
0,5 tl hienokiteistä merisuolaa

Uunivuoka voidellaan hyvin, kaurat huuhdotaan kylmällä vedellä ja kaadetaan uunivuokaan. Lisätään suola ja maito. Uunivuoka laitetaan +180'C paistumaan 1,5 h. Paistamisen jälkeen puuron annetaan vetäytyä 5 - 10 min.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ostit niitä ryynejä?
Kuulostaa herkulliselta.

Aino Uppa kirjoitti...

Löysin Aitokaura-ryynit Citymarketista - vihreä, lähes neliön muotoinen paketti.

Anonyymi kirjoitti...

Muistatko noin hintaa.

Aino Uppa kirjoitti...

En ole aivan varma hinnasta, mutta jotenkin on sellainen tunne, että ryynit olisi maksaneet n. 3 euroa... saattaa olla jopa alle.

Mama kirjoitti...

Kävin ostamassa ja puuronkin jo tein. Kiitos vinkistä. Paketti maksoi vajaa viisi euroa. Hyvää oli.

Aino Uppa kirjoitti...

No menipä "hintatuntuma" pieleen. Pitää käydä katsomassa, mitä maksavat lähikaupoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluat korvikkeen Mannapuurolle, niin kokeileppas puuro hirssistä, jota myydään ainakin citymarketeissa. Siitä voi tehdä myös vispipuuroa.

Uunipuuro tattarirouheesta on myös hyvä, tai voi myös sekoittaa tattarirouhetta ja riisiä.

Kokeile myös lisätä tattari, riisi uunipuuroon. Mantelijauhetta pussillinen ja pilko sekaan kuivattuja luumuja. Nesteeksi maitoa ja haudutus uunissa ilman sekoitusta. Syödään haaleana tai kylmänä vanilla vanilia jogurtin kera... On muuten hyvää! Kimmo