keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Gluteenittomia herkkuja

Menin kahvilaan ottaakseni kahvin ja jotain hyvää. Kahvilan valikoimassa on tavallisesti ollut gluteenitonta tuotetta, mutta tällä kertaa mitään ei ollut. Otin pelkän kahvin ja käväisin viereisessä luontaistuotekaupassa. Löysin sieltä gluteenitonta lakua ja Risentan seesamikrokanttipatukoita. Gluteeniton laku oli todella hyvää. En vain muista valmistajaa, eikö netistä löydy samannäköistä pussia - pitää käydä uudelleen =). Seesamipatukka on ehkä väärä nimi tuotteelle sillä patukkapussukasta löytyy 4 ohutta levyä kuten keksejä. Keksi on rapea ja todella makea - näyttää siltä kuin seesaminsiemenet olisivat kirkkaassa sokerilevyssä =).

Citymarketin keksihyllystä löysin Schärin Milly Friends lasten keksejä, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia - ja jos nyt oikein pussia tulkitsin, myös maidottomia ja munattomia. Keksipussi on houkuttelevan näköinen mehiläiskuvineen ja kirkkaan keltaisine pussineen - tarttuu myös aikuisen silmään ja käteen =). Keksi on maultaan Marie-keksin ja Muumi-keksin välimuoto, vaniljaan vivahtava - ja mehiläisen kuvalla varustettu, kuten kunnon lasten keksin tuleekin olla.

Seesamikeksit ja mehiläiskeksit sopivat hyvin kahvin kaveriksi. Seesamikeksit sopii myös välipalaksi tai makeannälkään =).

3 kommenttia:

ritvau kirjoitti...

Minulla on myös kokemusta sesamsiemenpatukoista. Mielestäni tosi hyviä. Kreikasta olen tuonut tuliaisina..
Kiva kun löysin blogisi. Itselläni keliakia ollut jo kohta 20v, mutta hyvä saada uusia virikkeitä!
Aurigonpaistetta elämääsi!

Anonyymi kirjoitti...

Nämä seesaminsiemenpatukat on tuttuja. Vastaavia on pähkinöistä kanssa. Minulla on ollut retkieväänä näitä joskus esim. hiihtovaelluksella. Ihania kun ovat myös laktoosittomia!

Aino Uppa kirjoitti...

Onko pähkinäpatukka myös Risentan valmistamia vai kenen? En ole törmännyt...