tiistai 21. lokakuuta 2008

Uusi reseptikirja gluteenittomaan leivontaan

Kainuun Sanomissa oli vasta juttu perheenäidistä, Eila Alhosta, joka on leiponut gluteenittomia tuotteita monta vuotta omalle perheelleen ja samaisessa jutussa oli muutama hänen resepti.

Kokeilin Kainuun Sanomissa ollutta Eila Alhon gluteenitonta tattarivuokaleivän ohjetta, josta tulee 3 isoa vuokaleipää:

1,8 l vettä
0,5 dl psylliumia
4 tl suolaa
1 pkt hiivaa
3,5 dl tattarijauhoja
9 dl täysjyväriisijauhoja
7 dl täysjyvämaissijauhoja

Mittaa lämmin vesi kulhoon ja lisää psyllium, annetaan turvota vähintään 15 min. Suola ja hiiva sekoitetaan pieneen määrään vettä (tai nesteytetään sekoittamalla keskenään) ja lisätään psyllium-vesiseokseen. Lisätään jauhot ja sekoitetaan. Taikina kaadetaan 3:een 1,5 l leipävuokaan ja annetaan kohota 1h. Paistetaan +225'C 45min.

Leivät onnistui todella hyvin ja siitä tuli rakenteeltaan kuin tavallinen hiivaleipä!

Tämä Eila Alho on kerännyt pöytälaatikkoon kasaantuneet reseptit kirjaksi "Helposti maukasta", joka on julkaistu viime kuussa. Innostuin niin leipäreseptin toimivuudesta, että tilasin kirjan netistä. Kirjassa on n. 250 sivua ja sen hinta on postikuluineen n. 30 € - sopivan hintainen teos. Mielenkiintoista päästä tutkailemaan, millaisia reseptejä kirjassa on ja miten ne toimivat käytännössä =).

Ei kommentteja: