Kävin syntymäpäiväkutsuilla, jossa tarjoiltiin gluteenitonta siemennäkkäriä tuorejuustotäytteen kaveriksi. Näkkäri oli niin herkullista, että minunkin piti kokeilla tehdä sitä itse.
Isoon uunipellilliseen tulee:
4 dl hienoa riisijauhoa
5 dl erilaisia siemeniä (auringonkukka, kurpitsa, pellava, seesam, jne.)
(1 tl suolaa tai vaihtoehtoisesti ripotellaan sormisuolaa kaulitun taikinalevyn päälle)
0,25 - 1 dl ruokaöljyä
4 dl kiehuvaa vettä
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa, lisätään ruokaöljy ja kiehuva vesi. Taikina sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja levitetään uunipellille. Levitin taikinan kaulitsemalla kahden leivinpaperin välissä. Taikina pitäisi saada alle 0,5 cm paksuiseksi. Ripottelin taikinalevyn päälle japanilaista siemen-suolaseosta. Halusin näkkäristä enemmän japanilaistyylisen ja korvasin osan siemenistä rouhitulla norilevyllä.
Näkkäritaikinaa paistetaan +150'C noin 50 - 60 minuuttia. Heti paistamisen jälkeen levy leikataan veitsellä ruudukoksi ja annetaan jäähtyä. Taikinan voi leikata myös ennen paistamista, jolloin leikkaaminen onnistuu paremmin.
Näkkäriä voi syödä sellaisenaan tai sille voi levittää esim. tuorejuustotahnaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti