torstai 19. elokuuta 2010

Gluteeniton "meksikonpata"

Suunnittelen yleensä viikon ruokalistan etukäteen ja ostan kerralla raaka-aineet. Lapset auttaa mielellään ruokalistan suunnittelussa. Tämän päivän kohdalla luki "pataruoka". En uskalla syödä kaupan pata-aineksista tehtyä pataa, joten kehittelin oman version meksikonpadasta:

400 g jauhelihaa
1 pss Sizzling Fajita Spice Mix (75 g) -maustetta (Santa Maria)
1 sipuli kuutioituna
7,5 dl vettä
1,5 dl Jasmin- tai Basmati-riisiä
1 prk Kidney-papuja suolaliemessä (valutettuna ja huuhdottuna)
1 dl rusinoita
(suolaa)

Jauheliha ruskistetaan, lisätään sipuli ja kuullotetaan hetki. Lisätään Fajitas-mauste ja vesi. Kun vesi kiehuu, lisätään riisi. Annetaan riisin kypsyä n. 10 min. Huuhdotut ja valutetut kidney-pavut lisätään rusinoiden kanssa pataan ja pataa haudutetaan vielä 5 min tai kunnes riisit ovat kypsiä. Pataan voi lisätä vielä suolaa maun mukaan, jos on tarvetta.

Jos padasta haluaa ärhäkämmän, Kidney-pavuiksi voi valita chilikastikkeella maustetut pavut. Pataan voi lisätä myös herne-maissi-paprikaa tai suikaloitua paprikaa tms. Osan nesteestä voi myös korvata maustetulla tomaattimurskalla (yrtti-, valkosipuli-, chili-). Riisinkin voi vaihtaa gluteenittomaan pastaan. Pienillä muutoksilla pata muuttuu uudeksi ruoaksi =).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mitä fajitas-maustetta käytät? Muutamaa pussia oon katellut, mutta niissä oli vehnäjauhoja, eli kaupan hyllylle jäivät.

Aino Uppa kirjoitti...

Hei! Käytän Santa Marian Sizzling Fajitas-seosta. Tarkennanpa samalla tuohon reseptiin mausteen, niin löytyy jatkossa helpommin =). Kiitos kysymyksestä!