perjantai 23. heinäkuuta 2010

Gluteeniton tortilla-paistos

Meidän perheen uusi lauantai-illan herkku on tortilla-paistos (nachos) eli maissisipseistä ja jauhelihasta tehty paistos. Paistos on nopea tehdä ja se maistuu isommalle ja pienemmällekin =).

1 pss Tortilla-sipsejä (X-tra)
400 g jauhelihaa
1 pss Fajitas-maustetta
0,5 dl vettä
1 prk Salsa-kastiketta (Santa Maria Hot / Medium / Mild)
2 - 3 dl juustoraastetta

Ruskistan jauhelihan paistinpannulla ja maustan Fajitas-mausteella, lisään ½ dl vettä ja annan seoksen kiehahtaa pannulla. Laitan vuokaan leivinpaperin ja levittelen ½ pussia tortilla-sipsejä leivinpaperin päälle. Sipsien päälle levittelen ruskistetun ja maustetun jauhelihan, salsakastikkeen ja puolet juustoraasteesta. Levittelen loput tortilla-sipsit täytteen päälle. Ripottelen loput juustoraasteet sipsien päälle ja laitan paistoksen uuniin +200'C n. 5 min eli vain siksi aikaa, että juustoraaste sulaa ja paistos lämpiää. Paistos on parempaa, jos juusto ei saa väriä. Paistos sopii hyvin esim. iltaherkuksi kotiväelle tai vaikkapa illanistujaisiin.

Olemme kokeilleet paistosta eri valmistajien tortilla-sipseillä, mutta tulleet siihen tulokseen, että X-tran (S-market, Prisma) sipsit sopivat maultaan parhaiten. Paistoksen tulisuutta voi säädellä Salsa-kastikkeen tulisuudella. Hot on tulisinta ja Mild miedointa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas reseptistä ! Täytyypä heti kokeilla. Saa hiukan vaihtelua ja varmasti nuorisokin tykkää ! Terveisin Reija

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tuo leivinpaperi vuuan pohjalle? Kyselee reseptiä ekaa kertaa kokeileva

Aino Uppa kirjoitti...

Ei tuota leivinpaperia välttämättä tarvitse - laitan siksi, että vuoka pysyy siistinä =)