lauantai 4. huhtikuuta 2009

Gluteenittomia leipomoita?

Tutkailin tuossa netin kautta suomalaisia leipomoita - lähinnä kotileipomoita - löytyisikö leipomoa, joka leipoo vain joko gluteenittomia tuotteita tai erityisruokavalioita. Löysin tasan kaksi pientä leipomoa, Elinan Kotileipomon Yli-Iistä ja Caspelundin leipomon Kontiolahdelta. Caspelundin leipomo ei ole virallisesti vielä pystyssä, mutta jospa se sieltä "pystyyntyisi" - onnea matkaan! Mahtaako löytyä useampia??? Jotenkin luulisi, että erityisruokavaliota noudattavat ostaisivat mieluummin kotitekoista tuotetta kuin isomman leipomon massatuotteita... Tuskinpa olen ainoa massatuotteisiin tyytymätön erityisruokavalio-kuluttaja... Itse tietty voi leipoa kivoja tuotteita, mutta välillä tekisi mieli ostaa hyvää valmistakin.

Mikähän näissä massatuotteissa tekee leivistä sitkeitä, kuivia, tärkkelysmäisiä tai sen näköisiä kuin itse jauho olisi pesty pois tuotteesta ja vain sitko olisi jäljellä - kiiltävää "reikäverkkoa" koko tuotteen sisus... Eikö tuotteita voisi kehittää enemmän "normaaliin" suuntaan? Voihan valitus... =)

7 kommenttia:

Mama kirjoitti...

Iloista pääsiäisaikaa!

Satu kirjoitti...

Moi! Meillä päin Keski-suomessa saa tosi hyviä Vuohelan leipomon tuotteita. Leipomo sijaitsee Hartolassa ja siellä on kahvila-ravintola joka painottuu gluteenittomiin tuotteisiin. Toinen suosikkini on Pirjon Pakari jonka gluteenittomat leivät ovat hyviä ja minusta myös kohtuuhintaisia! Omistaja on kuulema keliaakikko! Ostan Pirjon leipiä aina kun käyn pohjanmaalla päin.

Aino Uppa kirjoitti...

Hei! Meiltäkin löytyy Vuohelan tuotteita, mutta ovat aika kalliita - 9 € pieni limppu... Pirjon Pakaria olen katsellut netistä - pitää katsella, josko tulisi jossain vastaan.

Mama kirjoitti...

Hauskaa vappua!

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Täältä keliakialiiton sivuilta löydät Keliakia-lehden matkailuliiten 2009

http://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/

Liitteen lopussa on pitkä lista leipomoista. Muutenkin suosittelen tutustumaan siihen. Siitä on iloa kotimaassa liikuttaessa... :)

Kimmo

Anonyymi kirjoitti...

Savonlinnaan avautuu 10/2009 gluteeniton erikoisleipomo GlutExo joten jos sielläpäin liikkuu niin tuoreita leipomuksia saa kun ennakkoon tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole Pirjon Pakarin omistajat keliaakikoita, mutta gluteenittomista leivistä yritetäänkin kehitellä sellaisia, että ne maistuisivat kaikkien mielestä hyvälle. Tuotteita löytyy ainakin pohjanmaalta ja satakunnasta, sekä pirkanmaalta.