perjantai 27. helmikuuta 2009

Subway ja gluteeniton patonki

Löysin tänään Moilasen leipomon minipatongin Citymarketin pakastekaapista. Moilasen sivuston mukaan kyseessä on uutuustuote. Pussissa on kaksi n. 25 cm pitkää patonkia, jotka ovat syöntikunnossa sulattamisen jälkeen. Ne voi sulattaa huoneenlämmössä tai mikrossa. Hintaa patonkipussilla on n. 3,50 euroa/pussi.

Kokeilin patongin sulattamista mikrossa ohjeen mukaan, eikä se onnistunut ainakaan tällä kertaa. Patonki kuumeni liikaa ja siitä tuli sitkeä... Pitää testata mikrosta pienempää tehoa, ja huoneenlämmössä sulattamista ja tutkailla rakennetta paremmin. Mutta siitä huolimatta tuote on mielestäni aikas hyvä - varsinkin pakastetuotteeksi.

Patonkia syödessäni mieleeni tuli Subwayn lupaus heidän nettisivuillaan, että keliaakikko voi mennä Subwayhin oman patongin kanssa ja saada patonkiin haluamansa täytteen. Tämä Moilasen minipatonki voisi toimia aika mukavasti Subin täytteellä.

Kävin tässä taannoin Kajaanin Subwayssa perheen kanssa. Seurasin vähän aikaa patonkibaarin toimintaa ja totesin, ettei varsinaisen tiskin tuotteet sovi keliaakikolle. Patongit leikataan tiskin reunalla ja ne täytetään käsin. Leivänmurusia on joka paikassa... Mutta eipä kannata vielä hätäillä! Kun tilaa gluteenittoman tuotteen, täytteet otetaan "iskemättömästä" puhtaasta laatikosta. Joku täyte oli sellainen, etteivät työtenkijät voineet taata, että se olisi täysin gluteenitonta marinadikastikkeen vuoksi. Mutta vaihtoehtoja löytyy!

Ei kommentteja: