Koeajoin piirakkavuoan ja tein perusmurotaikinaohjeella murotaikinan:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenitonta jauhoa (vaalea Jytte-jauhoa tai jauhoseosta + 0,5 tl ksantaania)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, kananmuna lisätään vaahtoon vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Taikina jaetaan vuokiin ja taputellaan jauhon kanssa vuokien pohjille ja reunoille. Päälle leikkasin omenan palasia ja ripottelin kaneli-sokeriseosta. Paistoin +170'C 15-20 minuuttia.
Aikas hyvää vaniljajäätelön kanssa ;)
1 kommentti:
Kiva vinkki, ei tarvitse äheltää saadakseen sopivan kokoisia nättejä annospaloja
Lähetä kommentti