tiistai 11. helmikuuta 2014

Gluteeniton omenapiirakka




Löysin Prisman alepöydältä vuoan, jossa on 6 pienen piirakan vuokaa. Aivan mainio kapistus keliaakikolle pikkupiirakoiden leivontaan! Juuri sopivan kokoisia annospiirakoita!

Koeajoin piirakkavuoan ja tein perusmurotaikinaohjeella murotaikinan:

200 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenitonta jauhoa (vaalea Jytte-jauhoa tai jauhoseosta + 0,5 tl ksantaania)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, kananmuna lisätään vaahtoon vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Taikina jaetaan vuokiin ja taputellaan jauhon kanssa vuokien pohjille ja reunoille. Päälle leikkasin omenan palasia ja ripottelin kaneli-sokeriseosta. Paistoin +170'C 15-20 minuuttia.
Aikas hyvää vaniljajäätelön kanssa ;)



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva vinkki, ei tarvitse äheltää saadakseen sopivan kokoisia nättejä annospaloja