200 g pehmeää voita
2,25 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl siirappia
1,5 tl soodaa
1,5 tl kardemummaa ja 1 tl inkivääriä tai vaihtoehtoisesti 2,5 tl valmista piparkakkumaustetta
1,5 dl perunajauhoja
4,5 dl vaaleita Jytte-jauhoja
Jauhot, mausteet ja sooda mitataan erilliseen kulhoon tai 1 l mittaan. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan vaahdoksi leivontakulhossa. Vaahtoon lisätään kananmunat yksitellen seosta koko ajan vatkaten. Lisätään siirappi ja jauho-mauste-sooda-seos ja sekoitetaan hyvin. Taikina laitetaan jääkaappiin ja annetaan sen olla siellä yön yli.
Seuraavana päivänä leivotaan pipareiksi ja paistetaan 175'C 6-8 minuuttia.
Kanelimuroleivät ovat murokeksejä, jotka leikataan taikinasta muotilla.
250 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 tl soodaa
1,5 tl kanelia
6 dl vaaleaa Jytte-jauhoa
Jauhot, mausteet ja sooda mitataan erilliseen kulhoon. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan vaahdoksi leivontakulhossa ja vaahtoon lisätään kananmuna koko ajan vatkaten. Seokseen lisätään jauho-mauste-sooda-seos ja sekoitetaan hyvin. Taikina voi levätä jääkaapissa muutaman tunnin ja sitten sen voi leipoa kekseiksi. Paistetaan 175'C 6 min. Keksit saavat jäädä vaaleiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti