Gluteenitonta arkea ja juhlaa keliakian toteamisesta eteenpäin; kokemuksia, kommelluksia, leivontaa, kokkausta, vinkkejä ja linkkejä.
keskiviikko 1. tammikuuta 2014
Kotijäätelöä, paistettua banaania ja suklaakastiketta
Banaanit olivat menneet vähän turhan tummiksi, joten päätin tehdä niistä jälkiruokaa. Poikani keksi, että tehdään jäätelöä, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen :)
Tein vaniljajäätelöä:
0,5 l kuohukermaa vaahdotettuna
0,5 l Vanhan ajan vaniljakastiketta
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
Kuohukerma ja vaniljakastike olivat jääkaappi-kylmiä. Sekoitin vaahdotetun kuohukerman ja vaniljakastikkeen ilmavaksi seokseksi ja maustoin sen sokerilla ja vaniljasokerilla. Laitoin seoksen jäätelökoneseen n. 20 minuutiksi.
Laitoin kuoritut banaanit (5 kpl) uunivuokaan ja uuniin +200'C noin 20-30 minuutiksi.
Tein suklaakastikkeen:
200 g taloussuklaata
2 dl ruokakermaa
Sulatin taloussuklaan vesihauteessa ja lisäsin ruokakerman vispaten sulaneeseen suklaaseen. Laitoin valmiin kastikkeen pieneen kannuun odottelemaan muita aineksia.
Kun kaikki ainekset olivat valmiita, kasasimme perheen kanssa jäätelöannokset kulhoihin ja vähän strösseleitä päälle. Tätä jälkkäriä ei jäänyt yli :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti