maanantai 6. syyskuuta 2010

Gluteeniton marjapiirakka

Kävin äidin ja kahden isomman lapseni kanssa marjametsässä. Saaliiksi sain lasten kanssa 5 litraa puolukoita. Kotiin päästyämme lapset pyysivät, että tehdään puolukkapiirakkaa. Tein tavallisen ja gluteenittoman piirakan. Ohje on jonkun Tampion Antin kehittelemä - tai ainakin nimi tulee hänen mukaansa =). Kiitos siis Antille hyvästä reseptistä:

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
0,5 dl riisijauhoja (Risenta)
0,5 tl ksantaania

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, lisätään kananmuna. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Taikina riittää pyöreään piirakkavuokaan - muukin vastaavankokoinen vuoka käy.

Taikinan päälle lisäsin puolukoita ja mustikoita yhteensä 4 - 5 dl.

Päällinen:

2 dl kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Sekoitetaan keskenään ja valutetaan tasaisesti marjojen päälle. Piirakka paistetaan +200'C noin 25 - 30 min.

2 kommenttia:

- ritva - kirjoitti...

Aivan mahtavan herkullinen piirakka tuli :)
Koska ei ollut riisijauhoja, korvasin ne tattarijauhoilla.. Mutta todella hyvä pohja, teenpähän toistekin.
terv. Ritva

Aino Uppa kirjoitti...

Kiva kuulla, että resepti toimi myös tattarijauhoilla ja toisen leipurin leipomana =)