100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
0,5 dl riisijauhoja (Risenta)0,5 tl ksantaania
Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, lisätään kananmuna. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Taikina riittää pyöreään piirakkavuokaan - muukin vastaavankokoinen vuoka käy.
Taikinan päälle lisäsin puolukoita ja mustikoita yhteensä 4 - 5 dl.
Päällinen:
2 dl kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1 dl sokeria
Sekoitetaan keskenään ja valutetaan tasaisesti marjojen päälle. Piirakka paistetaan +200'C noin 25 - 30 min.
2 kommenttia:
Aivan mahtavan herkullinen piirakka tuli :)
Koska ei ollut riisijauhoja, korvasin ne tattarijauhoilla.. Mutta todella hyvä pohja, teenpähän toistekin.
terv. Ritva
Kiva kuulla, että resepti toimi myös tattarijauhoilla ja toisen leipurin leipomana =)
Lähetä kommentti