perjantai 10. syyskuuta 2010

Gluteenittomat jauhelihapihvit

Ostin pitkästä aikaa valmista gluteenitonta leipää - Moilasen sämpylöitä. Aukaisin pussin ja ihmettelin taas kerran, että onko ne tarkoitettu syötäväksi =). No mietin, mihin niitä käyttäisin. Jääkaapista löytyi jauhelihaa, joten päätin kokeilla jauhelihapihvejä.


800 g jauhelihaa (sika-nauta)
1 gluteeniton sämpylä pieneksi leikattuna
2 dl ruokakermaa tms.
1,5 tl suolaa
1 ml jauhettua mustapippuria
1 - 2 rkl yrttimaustetta
1 rkl sipulijauhetta tai 1 sipuli kuutioituna

Leikkasin sämpylän pieneksi kuutioksi veitsellä ja laitoin kulhoon. Kuorta ei välttämättä tarvitse poistaa. Lisäsin kulhoon myös mausteet ja ruokakerman ja sekoitin. Käytin sipulijauhetta, joten lisäsin sen mausteiden mukana. Oikeaa sipulia voisi hieman kuullottaa paistinpannulla ennen taikinaan lisäämistä. Annoin seoksen vetäytyä jonkun aikaa - sämpylämuruset pehmenee. Pyöräytin seoksen sauvansekoittimella, jotta se olisi mahdollisimman tasainen. Lisäsin jauhelihan seokseen ja sekoitin massan niin, että kerma-mausteseos oli lihan kanssa tasaisesti sekaisin. Leivoin taikinasta 9 isoa palloa, jotka painelin noin 1,5 cm paksuisiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille. Eli aikas isoja pihvejä oli tulossa =). Paistoin pihvit +225'C kunnes ne olivat saaneet väriä ja niistä irtosi kirkasta nestettä.

Samasta taikinasta voisi tehdä myös lihapullia tai vaikkas murekkeen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

huippua toimintaa!
tän blogin pariin palaan heti seuraavan kerran, kun aion valmistaa jotain uutta ruokaa.

kiitos vaivan näöstäsi!

terveisin Antti tampereelta.

Aino Uppa kirjoitti...

Juu, kiitos vaan! Yritän muistaa kirjoitella tänne aina silloin reseptiä, kun kokeilen jotain =)