lauantai 7. kesäkuuta 2008

Perunarieska gluteenittomana

Leivoin tänään gluteenitonta perunarieskaa itsekehittelemälläni reseptillä. Ostin Mummon perunamuusi-jauhetta, ja kotona minulla olikin valmiina Farinan täysjyvämaissijauhoja ja gluteenitonta jauhoseosta. Tein ensin perunamuusin ohjeen mukaan:

5,5 dl kuumaa vettä
1 pss perunamuusi-jauhetta

Sekoitetaan ja annetaan vetäytyä, jonka jälkeen sekoitetaan uudelleen. Annetaan jäähtyä.

Jäähtyneeseen perunamuusiin sekoitetaan:

1 dl maissijauhoja
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
½ dl ruokaöljyä

Taikina levitetään leivinpaperin päälle n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Paistetaan uunissa 200 asteessa 15 - 20min. Rieska on mukavaa vaihtelua kaupan "käntyille" =).

Ei kommentteja: