Pohja:
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
0,25 - 0,5 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
1 dl riisijauhoa (Risenta)
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
0,5 pss kuivahiivaa0,5 dl ruokaöljyä
Sekoitin psylliumin kädenlämpöiseen veteen ja annoin turvota 5 - 10 min (mittailin kuivat aineet erilliseen kuppiin sillä aikaa). Lisäsin suolan ja kuivat aineet vesi-psylliumseokseen ja vispasin samalla. Lopuksi lisäsin öljyn ja sekoitin taikinan. Taikinasta tulee aika löysä, mutta olen huomannut, että siitä tulee myös valmiina pehmeämpi. Laitoin taikinan leivinpaperin päälle ja ripottelin riisijauhoja päälle. Taputtelin pohjan pyöreän muotoiseksi ja noin 0,5 cm paksuiseksi. Annoin pohjan kohota hetken ennen täytteiden laittamista.
Tällä kertaa pizzan täytteeksi tuli paseerattua yrttimaustettua tomaattia, pepperonia, simpukoita, katkarapuja ja juustoraastetta. Paistoin pizzan +225'C kunnes juusto sai hieman väriä. Olipas mukavaa syödä kotitekoista pizzaa =).
1 kommentti:
Kiitos Aino pizzaohjeesta!Tein kaksinkertaisena miehelleni mökkievääksi! Maistui kyllä omaankin suuhun vaikkei keliakiaa olekaan. T.marjo
Lähetä kommentti