keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Gluteeniton pizza

Iltapäivän satoi vettä. Hyvä niin - eipähän tarvitse kantaa vettä hedelmäpuun taimille =). Sadepäivän iloksi ajattelin tehdä pizzaa. En ole vähään aikaan tehnyt itse pizzaa - hakenut jostain valmista tai ostanut kaupasta pakastepizzaa. Gluteenittomat valmispizzat eivät oikein ole minun suosikkeja. Lähikaupassa on vain yhdenlaista pizzaa ja esim. Kotipizzan gluteenittoman pizzan pohja ei ole minun maun mukainen. Oli siis korkea aika saada oman maun mukaista pizzaa!

Pohja:

1,5 dl kädenlämpöistä vettä
0,25 - 0,5 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
1 dl riisijauhoa (Risenta)
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
0,5 pss kuivahiivaa
0,5 dl ruokaöljyä

Sekoitin psylliumin kädenlämpöiseen veteen ja annoin turvota 5 - 10 min (mittailin kuivat aineet erilliseen kuppiin sillä aikaa). Lisäsin suolan ja kuivat aineet vesi-psylliumseokseen ja vispasin samalla. Lopuksi lisäsin öljyn ja sekoitin taikinan. Taikinasta tulee aika löysä, mutta olen huomannut, että siitä tulee myös valmiina pehmeämpi. Laitoin taikinan leivinpaperin päälle ja ripottelin riisijauhoja päälle. Taputtelin pohjan pyöreän muotoiseksi ja noin 0,5 cm paksuiseksi. Annoin pohjan kohota hetken ennen täytteiden laittamista.

Tällä kertaa pizzan täytteeksi tuli paseerattua yrttimaustettua tomaattia, pepperonia, simpukoita, katkarapuja ja juustoraastetta. Paistoin pizzan +225'C kunnes juusto sai hieman väriä. Olipas mukavaa syödä kotitekoista pizzaa =).

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kiitos Aino pizzaohjeesta!Tein kaksinkertaisena miehelleni mökkievääksi! Maistui kyllä omaankin suuhun vaikkei keliakiaa olekaan. T.marjo