Pääsiäinen... jotain rahkaa sisältävää leivonnaista pitäisi saada =). Tein briochi-taikinasta ja rahkasta minipiirakoita:
taikina:
2 dl perunajauhoja
3 dl vaaleita riisijauhoja (Risenta)
1 pss kuivahiivaa
150 g voita
kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja nypitään pehmeän voin kanssa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
sekoitetaan nypittyyn taikinaan
3/4 dl lämmintä maitoa
1 kananmuna
lisätään taikinaan ja alustetaan hyvin. Pyöritin taikinasta n. 3 cm paksun tangon ja leikkasin sen palasiksi. Painelin taikinapalat muffinssivuoan pohjalle ja reunoille "taikinakupposiksi".
Tein rahkasta täytteen:
500 g rahkaa
2 kananmunaa
1 - 1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
sitruunamehua maun mukaan
Laitoin taikinakupposen pohjalle muutaman rusinan ja rahkatäytettä päälle niin, että sitä oli melkein kupposen yläreunaan saakka. Paistoin + 225'C 5 - 10 min, kunnes taikina oli kauniin ruskea.
Leivoin myös ison pellillisen rahkapiirakkaa. Resepti taitaa olla anopin peruja, mutta olen muuttanut sen gluteenittomaksi:
8 dl gluteenittomia jauhoja (esim. riisi- ja perunajauhon sekoitusta)
4 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
250 g pehmeää voita
Kaikki ainekset sekoitetaan muruseksi esim. sähkövatkaimella. Muruseoksesta otetaan 1/3 - puolet erilleen omaan kuppiin. Jäljelle jääneestä osasta tehdään pohja:
puolet - 3/4 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Sekoitetaan keskenään ja levitetään leivinpaperin päälle pellille.
Täyte:
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu + raastettu kuori
2 kananmunaa
Täyteainekset sekoitetaan keskenään ja levitetään pellille taikinan päälle. Lopuksi ripotellaan erilleen otettu muruseos täytteen päälle. Paistetaan 20 - 25 min +200'C, kunnes piirakka on saanut vähän väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti