lauantai 3. huhtikuuta 2010

Gluteenittomat mini-rahkapiirakat, gluteeniton rahkapiirakka

Pääsiäinen... jotain rahkaa sisältävää leivonnaista pitäisi saada =). Tein briochi-taikinasta ja rahkasta minipiirakoita:

taikina:
2 dl perunajauhoja
3 dl vaaleita riisijauhoja (Risenta)
1 pss kuivahiivaa
150 g voita

kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja nypitään pehmeän voin kanssa

1 dl sokeria
ripaus suolaa

sekoitetaan nypittyyn taikinaan

3/4 dl lämmintä maitoa
1 kananmuna

lisätään taikinaan ja alustetaan hyvin. Pyöritin taikinasta n. 3 cm paksun tangon ja leikkasin sen palasiksi. Painelin taikinapalat muffinssivuoan pohjalle ja reunoille "taikinakupposiksi".

Tein rahkasta täytteen:

500 g rahkaa
2 kananmunaa
1 - 1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
sitruunamehua maun mukaan

Laitoin taikinakupposen pohjalle muutaman rusinan ja rahkatäytettä päälle niin, että sitä oli melkein kupposen yläreunaan saakka. Paistoin + 225'C 5 - 10 min, kunnes taikina oli kauniin ruskea.

Leivoin myös ison pellillisen rahkapiirakkaa. Resepti taitaa olla anopin peruja, mutta olen muuttanut sen gluteenittomaksi:

8 dl gluteenittomia jauhoja (esim. riisi- ja perunajauhon sekoitusta)
4 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
250 g pehmeää voita

Kaikki ainekset sekoitetaan muruseksi esim. sähkövatkaimella. Muruseoksesta otetaan 1/3 - puolet erilleen omaan kuppiin. Jäljelle jääneestä osasta tehdään pohja:

puolet - 3/4 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

Sekoitetaan keskenään ja levitetään leivinpaperin päälle pellille.

Täyte:
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu + raastettu kuori
2 kananmunaa

Täyteainekset sekoitetaan keskenään ja levitetään pellille taikinan päälle. Lopuksi ripotellaan erilleen otettu muruseos täytteen päälle. Paistetaan 20 - 25 min +200'C, kunnes piirakka on saanut vähän väriä.

Ei kommentteja: