tiistai 6. tammikuuta 2009

Joulun rippeet ja uuden vuoden kujeet

Loppuvuosi meni sairastellessa - blogin kirjoittamisessakin oli taukoa - mutta nyt on uusi vuosi ja uudet kujeet - vai miten se oli =). Ne vähät jouluruoat, mitä jaksoin laittaa on syöty, ja joulukortisteet pakattu laatikkoon odottamaan seuraavaan joulua. Huomenna alkaa arki - ja vaikuttaapa siltä, että sitä on jo vähän kaivattu =). Lapset odottavat tarhaan pääsyä ja kavereiden näkemistä parin viikon tauon jälkeen.

Kaivelin tässä yksi päivä CityMarketin pakastekaappia etsiessäni jotain leivän tapaista. Käteeni osui Moilasen leipomon Raffaele Pizza, pinaatti-sellainen. Pinaattipizza kuulostaa aika eksoottiselta, ainakin mun korvaan - ja hieman epäilyttävältäkin =). Mutta otin sellaisen kokeeksi - kokeileva luonne kun olen.

Pizza on halkaisijaltaan ehkäpä parikymmentä senttiä, pannupizzan tapainen. Sen voi lämmittää mikrossa, joten "ruoanvalmistus" tapahtuu nopeasti. Sähköuunissakin lämmittäminen onnistuu - kokeilin itse niin, kun paistoin perheelle pizzaa. Olin positiivisesti yllättynyt pizzan rakenteesta ja mausta. Pohja on ehdottomasti paras tähän mennessä maistamistani valmispohjista. En osaa sanoa, maistuiko pizzassa varsinaisesti pinaatti, mutta herkullisia yrttejä siinä kyllä oli! Ja juustokuutioita, jotka antavat pizzalle suolaisen tujauksen, muttei liiaksi. Vaikka pizza on halkaisijaltaan pienehkön näköinen, niin syötävää siitä kyllä riittää vaikka kahdelle. Mielenkiinnolla odottelen, milloin kauppaan tulee muita Raffaele-makuja (ilmakuivattu kinkku, kylmäsavulohi, tomaatti-mozzarella).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Aino, oletko tutustunut www.glu.fi sivuihin. Siellä on jo yli 100 keliakiaa sairastavaa jakaen toisilleen arvokasta tietoa.

Aino kirjoitti...

Juu, sivustot ovat tutut. Olen rekisteröitynyt sivuille. Aika vain ei tahdo riittää tällä hetkellä siellä vierailuun, kun yritän sovittaa perheen, työn ja opiskelun 24/7 =).