tiistai 16. syyskuuta 2008

Puolukkapiirakka

Lähdin viikonloppuna mökille siinä toivossa, että löytäisin vähän puolukoita. Jo mökkitietä ajaessani havaitsin, että toive toteutuu monin verroin. Puolukoita oli niin paljon, että pieneltä alueelta sai ison sankollisen! Kotona puolukan perkauksen jälkeen piti tietenkin taas leipoa jotain, joten tein puolukkapiirakan (iso uunipellillinen):

pohja:

200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
2,5 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja kananmunat lisätään vaahtoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Taikina kaulitaan paperoidulle uunipellille. Puolukat kumotaan taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Olen laittanut puolukoita sen verran, että niitä on koko pellin alalla vieri vieressä, ehkä 5 dl.

täyte:

1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
2 dl sokeria
3 kananmunaa

Kaikki täyteainekset sekoitetaan keskenään ja valutetaan raitoina puolukoiden päälle. Paistetaan +225'C kunnes täyte on hyytynyt, ehkä 30 - 45 min.

Samalla ohjeella voi myös tehdä omenapiirakan vaihtamalla taikinaan vaniljasokerin tilalle 1 tl kanelia ja puolukat omenalohkoihin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Piirakasta tuli todella hyvää, myös vehnäjauhoilla.

Aino Uppa kirjoitti...

Mukava kuulla, että reseptiä on kokeiltu ja että se toimii =)