sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Amerikkalainen juustokakku


Minulla on nyt pitkästä aikaa pidempi vapaa - ehkäpä jopa 6 päivää. Olenkin ajatellut leipoa pitkästä aikaa jotain kivaa - sekä pääsiäiseksi, että muuten vaan. Eilen keksin, että pitää tehdä amerikkalaista juustokakkua. Viimeksi olen tainnut leipoa sitä 20 vuotta sitten, joten onkin jo korkea aika tehdä uudestaan! Koska keksin juustokakun leipomisen paluumatkalla makkaranpaistoretkeltä, piti raaka-aineet katsoa netistä - vähän tuunaten kuitenkin. Päädyin K-kaupan ohjeeseen:

Pohja:
1 pkt Tesco free from Digestive keksejä (160 g)
0,5 dl fariinisokeria
70 - 80 g voita

Keksit murskataan murusiksi. Siihen voi käyttää monitoimikonetta, perunasosenuijaa ja kulhoa tai vaikkapa lihanuijaa ja muovipussia - keksit pussiin ja lihanuija sileällä päällä varovaista nuijintaa. Voi sulatetaan esim. kupissa mikrossa sulatusteholla. Keksimurut, fariinisokeri ja sulanut voi sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja levitetään irtopohjavuoan (Ø 24-26 cm) pohjalle ja reunoille. Koska oma vuokani ei ole enää ihan priimakunnossa, laitoin vuokaan ensin leivinpaperin niin, että se nousi myös reunoille.

Täyte:

400 g vanilja-tuorejuustoa
200 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 - 4 rkl sitruuna- tai limemehua
3 - 4 kananmunaa

Kaikki täytteen raaka-aineet mitataan kulhoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Täyte kaadetaan varovasti irtopohjavuokaan murupohjan päälle. Kakkua paistetaan + 175 ℃ 45 min uunin alatasolla. Tämän jälkeen uunin lämpötila säädetään 150 ℃  ja jatketaan paistamista vielä 15 min. Kakun voi peittää foliolla tai täysmetallisella kattilan kannella, jos kakku näyttää saavan liikaa väriä.

Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin vielä tekeytymään, kunnes kakku on täysin jäähtynyt. Herkkusuuna laitoin kakun kylmälle kuistille jäähtymään, joten saimme herkutella kakulla jo samana iltana.



Ei kommentteja: