perjantai 11. joulukuuta 2015

Rusinakakku


Tyttären luokalla on joululaulutapahtuma, johon leivoimme sydämen surujen kakkua. Samalla päätin tehdä rusinakakkua ehkäpä ns. varakakuksi, jos on lisäkakuille tarvetta. Resepti on äitini ohjeista joskus kopioitu, gluteenittomaksi muutettuna.

Kakkua tehdessäni tuumailin, että tähän kakkuunhan saisi kätevästi kulutettua pian päiväyksensä ylittävän kerman, kermaviilin, jogurtin, piimän tai rahkan. Pitänee yrittää muistaa, kun jääkaapissa alkaa jonkun hapanmaitotuotteen päiväys lähestyä loppuaan. Taikinaan tulee:

180 g pehmeää voita tai margariinia
2,25 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 dl rusinoita
5,25 dl gluteenittomia jauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl kermaa tms.

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, sekaan lisätään kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Seokseen lisätään rusinat ja sekoitetaan. Jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään erillisessä kupissa ja lisätään taikinaan vatkaten. (Käytin jauhoina tällä kertaa Semperin Fin mixiä ja Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta sekoitettuna). Lopuksi lisätään kerma ja taikina sekoitetaan hyvin. Taikina kaadetaan hyvin rasvattuun ja jauhoitettuun rengasvuokaan. Käytin jauhotukseen Fin mixiä.

Kakku paistetaan +175'C noin 45 min, kunnes se on kypsä. Kumotaan vuoasta hieman jäähtyneenä.



Ei kommentteja: