Päätin kokeilla Tampion Antin mustikkapiirakan ohjetta raparperilla sitä kun nyt on runsaasti kasvimaalla leikattavissa.
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, vaahtoon lisätään kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Kuivat aineet mitataan erilliseen astiaan ja sekoitetaan keskenään; lisätään vaahtoon. Taikina levitetään leivinpaperin päälle uunipellille. (Olen ostanut kierrätyskeskuksesta 50 cm:n uunin uunipeltejä piirakoita varten, sillä ne ovat paremman kokoisia.)
Pesin ja viipaloin 5 raparperinvartta, levitin ne taikinan päälle. Raparperiviipaleiden päälle laitoin jogurttikastikkeen, johon sekoitin:
4 dl maustamatonta jogurttia
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1-2 dl sokeria
Ja sitten koko herkku uuniin +200*C puolisen tuntia.
Samoilla lämpimillä tein myös mustikkapiirakan:
8 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
250 g pehmeää voita
Ainekset mitataan kulhoon ja sekoitetaan muruksi sähkövatkaimella. Muruseoksesta otetaan 1/3 erilliseen kuppiin. 2/3 muruun lisätään:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
Seos levitetään leivinpaperin päälle uunipellille. Pohjan päälle laitetaan 5 dl mustikoita ja 1/3 muruseosta. Piirakkaan paistetaan +200*C puolisen tuntia. Hyvää vaniljajäätelön kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti