maanantai 31. toukokuuta 2010

Gluteeniton raparperipiirakka

Tänä kesänä pääsemme nauttimaan ensimmäistä kertaa oman pihan antimista - omakotitaloasumisen ihanuuksia =). Tosin niitä antimia ei tälle kesälle ole vielä juuri minkään vertaa, sillä marjapensaat ja omenapuut ovat siinä kunnossa, että ne saa repiä irti maasta... Mutta raparperia pukkaa todella komeasti, vaikkei sitä olekaan kuin kaksi rypästä! Ne ovat juuri parhaimmillaan - ei liian suuria, ja sopivan mehukkaita. Söimme lauantaina tuttavan leipomaa raparperipiirakkaa, jonka innoittamana leivoin eilen itsekin piirakan. Olen joskus aikoinaan saanut ananaskeikaus-nimisen ("ylös-alaisin" -kakku) ohjeen erään vanhainkodin emännältä. Päätin kokeilla sitä reseptiä raparperilla ja gluteenittomana. Ohje on sopiva n. 30x40 cm vuokaan tai pienelle uunipellille.

5 vartta raparperia ohueksi viipaloituna
1 - 1,5 dl fariinisokeria
50 g sulaa tai pehmeää voita
Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä paperin päälle voi, ripottele fariinisokeri ja lopuksi raparperiviipaleet.

5 kananmunaa
2,25 dl sokeria
Vaahdotetaan keskenään.

1,5 dl riisijauhoja (Risenta)
1,5 dl perunajauhoja
1 tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon.

50 g sulaa voita
Lisätään taikinaan.

Valmis taikina levitellään raparperiviipaleiden päälle vuokaan. Piirakka paistetaan + 200'C noin 15 - 20 min eli kunnes piirakka on saanut kauniin rusehtavan värin. Hetken jäähtymisen jälkeen piirakka kumotaan tarjottimelle tai leivinpaperin päälle, jolloin raparperit ovat piirakan pinnassa. Piirakka on todella hyvää esim. vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa!






Ei kommentteja: