5 vartta raparperia ohueksi viipaloituna
1 - 1,5 dl fariinisokeria
50 g sulaa tai pehmeää voita
Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä paperin päälle voi, ripottele fariinisokeri ja lopuksi raparperiviipaleet.
5 kananmunaa
2,25 dl sokeria
Vaahdotetaan keskenään.
1,5 dl riisijauhoja (Risenta)
1,5 dl perunajauhoja
1 tl ksantaania
2 tl leivinjauhetta
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon.
50 g sulaa voita
Lisätään taikinaan.
Valmis taikina levitellään raparperiviipaleiden päälle vuokaan. Piirakka paistetaan + 200'C noin 15 - 20 min eli kunnes piirakka on saanut kauniin rusehtavan värin. Hetken jäähtymisen jälkeen piirakka kumotaan tarjottimelle tai leivinpaperin päälle, jolloin raparperit ovat piirakan pinnassa. Piirakka on todella hyvää esim. vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti