Synttäreiden aika =). Poika täyttää 5 vuotta ja olen luvannut taikoa autoaiheisen kakun juhlan kunniaksi. Ensin kakkutoiveena oli vaatimattomasti erään Hot Wheels-auton näköiskakku... Olisihan sitä voinut värkkäillä sinne päin, mutta tulisiko siitä tarpeeksi näköinen, jotta se kelpaisi synttärisankarille - se onkin toinen juttu. No onneksi poika on joustava ja neuvottelukykyinen - nyt kakuksi kelpaa autorata-aihe.
Kakkupohja:
10 kananmunaa
3,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 dl riisi-tattarijauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
(0,5 tl ksantaania)
Kananmunat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi. Kuohkeuden voi tarkastaa dippaamalla sammutetun sähkövatkaimen vatkaimet taikinaan ja valuttamalla taikinaa vaahdon päälle kahdeksikon muotoon. Jos 8 pysyy vaahdon päällä hetken, niin vaahto on valmis jauhojen lisäystä varten. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon - ei sähkövatkaimella vatkaten vaan esim. pallovatkaimella, jos haluaa pitää taikinan kuohkeana.
Kakkuvuokana käytän suurta lasagnevuokaa (40 cm x 25 cm), jonka voitelen voilla ja jauhotan tattarijauhoilla. Paistan kakun + 175'C kunnes kakku on sopivan ruskea ja irtoilee hieman vuoan reunoista. Taikinan voi paistaa myös kahdelle pellille jaettuna, jolloin siitä saa 2 suurta kakkulevyä, jotka vio laittaa puoliksi.
Leikkaan jäähtyneen kakun 3 kerrokseen, laitan väliin mansikkaseosta (pakastettuja mansikkasuikaleita ja mansikkahilloa), banaanisiivuja ja kermavaahtoa. Annan kakun tekeytyä jääkaapissa huomiseen.
Huomenna on varsinainen kakunkoristelu ja juhla. Olen varannut koristelua varten mustaa sokerikuorrutusta, josta tulee rallirata; autoja (kynttilöitä ja karkkeja), nallekarkkeja yleisöksi, suklaamaissipalloja ja amerikanpastilleja kiviksi. Lisäksi aion tehdä radan ympärille "nurmikon" vihreästä kermavaahdosta =).
2 kommenttia:
Todella hieno täytekakku! Ei kyllä millään uskoisi että on gluteenittomalla pohjalla tehty.. Yleensä kaikki gluteenittomat kakut ovat olleet lässähtäneen tai muuten vaan huolimattomasti tehdyn näköisiä!
Kiitos =). Kyllähän tuo kotileipurin kakuksi on ihan kelpoinen =). Joku kakkukurssi olis kiva käydä, että oppis käyttämään erilaisia kakunpäällisiä - sokerikuorrutteita, marsipaania jne...
Lähetä kommentti